Sunday 8 July 2012

RESIPI


 RESIPI




Ayam balsamic

 


Ayam balsamic
 
Bahan-bahan:

    4-6 keping dada ayam
    1/4 cawan cuka balsamic
    3/4 cawan minyak zaitun
    2 ulas bawang putih, diketuk
    1 sudu besar rosemary daun segar
    3 bawang besar, dihiris
    cendawan segar, dihiris
    keju feta

menggabungkan cuka balsamic, minyak zaitun, bawang putih dan rosemary. curahkanlah di atas ayam dan perap selama tiga jam. barbeku atau memperapikan selama kira-kira 10 minit pada setiap sisi.

dalam perapan tambahan, tumis bawang dan cendawan hijau dan kemudian sudu ayam. runtuh keju di atas setiap dada ayam.

 

*******************

Asparagus kukus

    500g asparagus segar
    garam dan lada

Tambah kira-kira satu atau dua cawan air pengukus makanan dan membawa hingga mendidih.

Semasa anda sedang menunggu air hingga mendidih, memangkas asparagus oleh memotong saham yang sukar. Anda tidak perlu untuk memotong mereka sepanjang jalan sehingga ke hujung - cuba menggunakan sebanyak stok yang anda boleh, tetapi anda pasti tidak mahu makan berserabut bahagian yang lebih rendah stok.

Setelah air mendidih, letakkan asparagus pada rak pengukus makanan dan kukus selama 10 hingga 15 minit. Anda mahu asparagus menjadi hanya garing sedikit. Tunggu sehingga selepas asparagus dilakukan memasak sebelum anda menambah garam dan lada. Mereka tidak akan melekat semasa ia kering.

* Cadangan menu untuk makan tengahari atau makan malam.

-juga boleh menyediakan n perapkan malam sebelum.





 **********************


 
UDANG MENTEGA 


 


Udang Mentega

bahan-bahan:

Udang-1kg

Dipukul kuning telur - 3nos atau lebih jika anda lebih suka flos lebih ..

Cili mata burung (cili padi) - dicincang

daun kari

mentega

susu cair

Garam n gula secukup rasa

arahan:

* Bagaimana untuk memasak serunding telur.

1. Panaskan kuali. Tambah sedikit mentega, gaul dalam sedikit minyak masak dan meninggalkan mentega cair.
2. Tuangkan kuning telur yang telah dipukul dan pukul. Apabila ia dimasak (warna coklat), meneran minyak dan dimasukkan ke dalam pinggan. Diketepikan.

Tips: Idea menambah minyak adalah untuk mentega untuk menahan panas lagi.

* Udang

1. Tambah cukup minyak masak dalam kuali untuk menggoreng udang. Apabila minyak dipanaskan, tambah dalam udang. Selepas dimasak, melambungkan dan ketepikan.

* Campuran

1. Keluarkan minyak daripada kuali. Hidupkan panas, masukkan sedikit mentega dan biarkan cair. Selepas itu, tambah cili padi, daun kari, musim dengan sedikit garam dan gula. Masukkan susu cair dan lipat hingga mengental. Tambah dalam udang goreng dan goreng.
2. Hidangkan di atas pinggan dan akhiri dengan serunding telur.




  
**************************** 



TUNA OMELET


 






TUNA OMELET

 bahan-bahan:

Telur - 4 dipukul
bawang
Ketulan tuna (Ayam Brand)
Keju (pilihan)
Cendawan (pilihan)
Daun bawang
McCormick Parsli
Garam n lada sulah secukup rasa

arahan:

1. Panaskan mentega dalam kuali panas lebih sederhana tinggi sehingga mentega panas dan desar. Sebagai mentega cair, sengetkan kuali ke bawah kot dengan mentega. Campurkan bawang besar, kemudian cendawan. Sedikit garam dan lada secukup rasa.

** Tips: Gunakan kuali non-stick 'untuk mengurangkan minyak / mentega dan mengelakkan telur yang melekat pada kuali.

2. Cepat tuangkan telur ke dalam kuali. Manakala pesat gelongsor kuali ke depan dan ke belakang di atas api, cepat kacau telur dengan garpu untuk menyebarkan mereka berterusan lebih bawah kuali seperti mereka menebal. Tambah ketulan tuna dan penyebaran lebih separuh daripada dadar. Top dengan dicarik keju cheddar / mozarella. Sedikit daun bawang.

** Tips: Apabila mereka menebal, marilah berdiri di atas api beberapa saat ke bawah kekuningan daripada telur omelette. Jangan terlalu lama ... dadar yang akan terus memasak selepas dilipat.

3. Sengetkan kuali dan menjalankan spatula di bawah hujung dadar, maka jerk kuali mendadak melonggarkan dadar dari bahagian bawah kuali. Dadar kali ganda kepada dua bahagian. Pusingkan dadar ke dalam pinggan dan taburkan sedikit daun parsli.




*****************************





AYAM Florentine improvisasi







AYAM Florentine improvisasi


Hidangan untuk 4 orang

bahan-bahan:

1. ayam

Dada ayam - 4 pcs separuh.

Tomato Haluskan - untuk penyebaran

Keju cheddar - 4 (Kraft jenama - kurang carb) boleh menggunakan mozarella terlalu ..

2. kuah

Susu susu / Evap / krim - 150ml (memilih mana-mana yang terendah di carb)

Bayam - 1 sejumlah besar - dicincang

oregano

Keju cheddar - potong 4 lagi

1 keseluruhan - bawang yang telah dicincang

Ulas 3-4 - bawang putih cincang

Mentega - 1/4 cawan

arahan:

1. Dada ayam dibelah dua kepada 2, anda boleh dipotong menjadi bahagian tebal setiap kambi (tidak melalui) dan kemudian membukanya di dalam rama-rama. Mengacai dulang pembakar dengan mentega dan letakkan ayam di dalamnya.

2. Merebak sedikit Haluskan Tomato pada ayam. Taburkan sedikit garam n Lada. Merebak keju di atas, seperti yang banyak seperti u mahu bergantung kepada diet anda.

Kami telah menambah sedikit serbuk cornflakes. Kepada sesiapa yang diet yang ketat, sila mengelakkan ini. Jagung mengandungi karbohidrat yang tinggi.

3. Cairkan mentega dalam periuk sederhana di atas api sederhana. Campurkan bawang putih dan bawang. Tuangkan dalam susu, kacau sentiasa, campurkan keju. Taburkan di beberapa oregano, garam n lada. Masak hingga mendidih sehingga pekat, tuangkan dalam bayam. Belok haba.

4. Tuangkan kuah ke dalam dulang pembakar, letakkan ia di panaskan ketuhar pada 170 ° C selama kira-kira 30 minutes.

Peringatan : tidak tambah cornflakes jika diet.

No comments:

Post a Comment